MPB-mix

MPB-mix is een uniek samengesteld product. De MPB-mix bestaat uit snijmais, perspulp en bierbostel. Deze combinatie van grondstoffen levert veel energie, stimuleert de melkgift en het eiwitgehalte. Daardoor is het buitengewoon geschikt als bijvoeder voor paarden en herkauwers, in het bijzonder voor schapen, naast het vaste rantsoen.

 

Meerwaarde van MPB-mix

  • Smaakvol product
  • Vocht- en energierijk
  • Bevordert de vitaliteit van uw dier
  • Stimuleert de melkgift en het eiwitgehalte
  • Handzaam verpakte baal

 

Voor welke dieren geschikt?

Schaap
Kan onbeperkt gevoerd worden aan schapen. Bekijk hoe snel de MPB-mix wordt geconsumeerd en stem op die manier de juiste hoeveelheid af op uw dier(en). Zorg er voor dat er voldoende voer voor uw schapen beschikbaar is, aangezien de dieren het graag eten naast het rantsoen.

Geit
Wanneer geiten hoogdrachtig zijn, lacterend in de groei zijn of vermagerd, dan is het raadzaam om MPB-mix als bijvoeder in te zetten voor extra energie en eiwitten. Begin met kleine hoeveelheden, aangezien geiten gevoelig zijn voor wisselingen in het rantsoen.

Paard
Voor vermagerde paarden, door bijvoorbeeld gebrek aan voldoende ruwvoer of door onvoldoende opname door gebitsproblemen, is MPB-mix een zeer geschikte aanvulling op het rantsoen. Paarden moeten soms even wennen aan MPB-mix, dit vanwege de andere structuur  n smaak ten opzichte van het basisrantsoen. Begin daarom met een dagelijkse hoeveelheid van 4kg om te bekijken hoe het aanslaat. Stem vervolgens de geschikte hoeveelheid af op uw paard, zodat deze mooi kan aansterken.

Rund
Voor runderen met een hogere eiwitbehoefte is MPB-mix een geschikt alternatief voor snijmais of aanvulling op gras met een laag eiwitgehalte.

Varken
Bij varkens is MPB-mix geschikt wanneer er behoefte is naar meer eiwitten, bijvoorbeeld bij het afmesten. Ook voor zeugen en biggen is het een mooi welzijnsvoeder.

 

Samenstelling

3/6 Snijmais
2/6 Perspulp
1/6 Bierbostel