Zaaizaden

Zaaizaden

GEDO is leverancier van zaaizaden voor de veehouder en akkerbouwer. Door samenwerking met meerdere zaadveredelingsbedrijven zijn we specialist in diverse teelten.

grasmengels

Graszaad

maiszaad

Maiszaad

groenbemester biologisch

Groenbemesters

sorghum

Sorghum

Direct naar jouw soort zaad? Maak hier jouw keuze

Ben je op zoek naar graszaadmengsels voor blijvend grasland, met of zonder klaver, of een soortenrijk grasland, dan zijn er diverse mogelijkheden.

Wil je maïs telen, en ben je op zoek naar een vroeg ras dat je voor 1 oktober kunt hakselen, of ga je voor middenvroege rassen voor een grotere opbrengst en gelijkzaai/onderzaai zodat je na 1 oktober kunt hakselen? 

Behalve in de maïsteelt hebben we ook een diversiteit aan groenbemesters op bouwland. De juiste groenbemester is de basis voor de teelt van het te verbouwen gewas in het nieuwe seizoen. Laat je informeren wat in jouw situatie het beste past. 

Biologische zaad is beschikbaar in grassen, klavers, maiszaad en diverse andere gewassen en groenbemesters. Vraag gerust naar de beschikbaarheden. 

Ook zijn er mogelijkheden voor nieuwe teelten, zoals sorghum, veldbonen enz. 

Ben je op zoek naar een 3e gewas voor de gewasdiversificatie of wil je meer eiwit van het eigen land, dan zijn er zeker mogelijkheden! 

 • Geslaagde maisdemodagen GEDO

  We kunnen terug kijken op 2 geslaagde maisdemodagen, afgelopen 2 en 3 september 2021.

  Op het uitstekend verzorgde demo-terrein van GEDO in Kootwijkerbroek stonden de gewassen er goed bij. Naast de maisrassen van Caussade Semence en LG Seeds stond er Sorghum en Lupinen van DSV-Zaden.  LG was aanwezig met het mobiele LG-lab en Homburg had een Hardi Veldspuit opgesteld. Triferto hield in de tent een lezing, terwijl de andere sprekers juist allemaal in het veld stonden.

  Tijdens de bijeenkomst waren een vijftal sprekers aanwezig voor een boeiende inleiding, met als thema “Duurzame ruwvoerproductie met maximaal eiwit”.  Het programma telde mee voor verlenging spuitlicentie, module teelt.

 • Wanneer mest uitrijden

  Ieder jaar weer wordt de vraag gesteld tot wanneer je mest mag uitrijden.

  Voor grasland is de regel dat drijfmest nog tot en met 31 augustus uitgereden mag worden. Vaste mest op kleigrond op gras mag nog tot en met 15 september.

  Voor bouwland geldt dat drijfmest nog tot en met 15 september uitgereden mag worden. Kijk even op onze site voor het complete overzicht met de voorwaarden en uitzonderingen.

 • Grasland scheuren

  Heb je grasland op zandgrond en ga je dat vernieuwen, dan kan dat nog tot en met 31 augustus 2021. Dit moet je melden bij RVO. Melden kan nog tot en met 31 augustus. Na het scheuren moet je direct weer gras inzaaien. Je moet in de gebruiksnormenberekening rekening houden met een korting van 50 kg N per ha grasland op de stikstofgebruiksnorm.

 • Registratie- en kenteken plaat plicht landbouwvoertuigen (2)

  Met ingang van 1 januari 2021 start de registratieplicht voor:

  • landbouwtrekkers, ongeacht de maximum constructiesnelheid
  • motorrijtuigen zoals bijvoorbeeld shovels, kranen en hakselaars
  • landbouwaanhangwagens zoals bijvoorbeeld kippers en silagewagens
 • Maisdemo vrijdag 3 september

  Bezoek onze maisdemo! Dit jaar is het thema: duurzame ruwvoerproductie met maximaal eiwit!