Meststoffen

Meststoffen

Om een goede opbrengst van de (veelal dure) grond te halen is het belangrijk dat de bemestingstoestand goed is. Op bijvoorbeeld zandgronden is de zuurtegraad (pH) een belangrijk gegeven om het vrijkomen van de verschillende elementen te bevorderen.

 

In het algemeen is het belangrijk een goede structuur en bodemleven te bevorderen. Het is belangrijk om over een (actueel) grondmonster te beschikken.

biologische kunstmest

Stikstofmeststoffen

biologische kunstmest

Fosfaatmeststoffen

biologische kunstmest

Kali & Magnesium meststoffen

biologische kunstmest

Mengmeststoffen

biologische kunstmest

Kalk en Gips meststoffen

Vloeibare meststoffen

GEDO GrasMix

biologische kunstmest

Kunstmest

Direct naar jouw meststof? Maak hier jouw keuze

Bij het uitrijden van dierlijke mest is het van belang om te weten wat erin zit. Dit kan door middel van een monster van je uitslag bij het afvoeren van mest of een monster van de mestopslag. Het is daarna belangrijk om aanvulling te geven met kunstmest om hoofdelementen zoals stikstof, fosfaat en kali aan te vullen.

Ook andere elementen zoals Calcium, Magnesium, Zwavel, Natrium, Cobalt en Selenium zijn belangrijk zowel voor de groei op het land als voor de gezondheid van je dieren. 

Voor biologische veehouderij en diverse teelten zijn er met meststoffen vaak meerdere mogelijkheden dan je zou verwachten.

GEDO beschikt over een breed assortiment kunstmeststoffen en kan je helpen met het bepalen van de juiste soorten voor jouw situatie. Neem voor meer informatie contact op.

  • Wat kan ik inzaaien in een bufferstrook?

    Mogelijkheden voor bufferstroken en akkerranden in het nieuwe GLB 2023.

  • AJK Stroe-Wekerom avond

    Donderdag 9 maart 2023 hebben onze adviseurs een presentatie gehouden voor AJK Stroe-Wekerom.

  • Invoering rVDM

    Vanaf 2023 worden de regels omtrent mesttransporten aangepast.

  • Op ruim 8 van de 10 melkveebedrijven lopen de koeien in de wei

    Het percentage melkveebedrijven dat de koeien in de wei laat lopen is in 2022 nagenoeg gelijk aan een jaar eerder, 83,9 procent. Het aandeel bedrijven met volledige weidegang groeide licht en kwam uit op 78,1 procent.

  • De hoogste eiwitopbrengst van eigen land

    De veldboon is de snelst groeiende eiwitteelt in ons land. Deze vlinderbloemige heeft in ons land veruit de hoogste opbrengstpotentie, van 5 tot ruim 8 ton bonen per hectare, met 25 tot 32% eiwit én tot 400 gram zetmeel. In het kader van voeraankopen verlagen, eiwit van eigen land en het nieuwe GLB is de teelt van veldbonen voor steeds meer bedrijven interessant.