Meststoffen

Meststoffen

Om een goede opbrengst van de (veelal dure) grond te halen is het belangrijk dat de bemestingstoestand goed is. Op bijvoorbeeld zandgronden is de zuurtegraad (pH) een belangrijk gegeven om het vrijkomen van de verschillende elementen te bevorderen.

 

In het algemeen is het belangrijk een goede structuur en bodemleven te bevorderen. Het is belangrijk om over een (actueel) grondmonster te beschikken.

Biologische meststoffen

Biologische meststoffen

biologische kunstmest

Kunstmest

Direct naar jouw meststof? Maak hier jouw keuze

Bij het uitrijden van dierlijke mest is het van belang om te weten wat erin zit. Dit kan door middel van een monster van je uitslag bij het afvoeren van mest of een monster van de mestopslag. Het is daarna belangrijk om aanvulling te geven met kunstmest om hoofdelementen zoals stikstof, fosfaat en kali aan te vullen.

Ook andere elementen zoals Calcium, Magnesium, Zwavel, Natrium, Cobalt en Selenium zijn belangrijk zowel voor de groei op het land als voor de gezondheid van je dieren. 

Voor biologische veehouderij en diverse teelten zijn er met meststoffen vaak meerdere mogelijkheden dan je zou verwachten.

GEDO beschikt over een breed assortiment kunstmeststoffen en kan je helpen met het bepalen van de juiste soorten voor jouw situatie. Neem voor meer informatie contact op.

 • Geslaagde maisdemodagen GEDO

  We kunnen terug kijken op 2 geslaagde maisdemodagen, afgelopen 2 en 3 september 2021.

  Op het uitstekend verzorgde demo-terrein van GEDO in Kootwijkerbroek stonden de gewassen er goed bij. Naast de maisrassen van Caussade Semence en LG Seeds stond er Sorghum en Lupinen van DSV-Zaden.  LG was aanwezig met het mobiele LG-lab en Homburg had een Hardi Veldspuit opgesteld. Triferto hield in de tent een lezing, terwijl de andere sprekers juist allemaal in het veld stonden.

  Tijdens de bijeenkomst waren een vijftal sprekers aanwezig voor een boeiende inleiding, met als thema “Duurzame ruwvoerproductie met maximaal eiwit”.  Het programma telde mee voor verlenging spuitlicentie, module teelt.

 • Wanneer mest uitrijden

  Ieder jaar weer wordt de vraag gesteld tot wanneer je mest mag uitrijden.

  Voor grasland is de regel dat drijfmest nog tot en met 31 augustus uitgereden mag worden. Vaste mest op kleigrond op gras mag nog tot en met 15 september.

  Voor bouwland geldt dat drijfmest nog tot en met 15 september uitgereden mag worden. Kijk even op onze site voor het complete overzicht met de voorwaarden en uitzonderingen.

 • Grasland scheuren

  Heb je grasland op zandgrond en ga je dat vernieuwen, dan kan dat nog tot en met 31 augustus 2021. Dit moet je melden bij RVO. Melden kan nog tot en met 31 augustus. Na het scheuren moet je direct weer gras inzaaien. Je moet in de gebruiksnormenberekening rekening houden met een korting van 50 kg N per ha grasland op de stikstofgebruiksnorm.

 • Registratie- en kenteken plaat plicht landbouwvoertuigen (2)

  Met ingang van 1 januari 2021 start de registratieplicht voor:

  • landbouwtrekkers, ongeacht de maximum constructiesnelheid
  • motorrijtuigen zoals bijvoorbeeld shovels, kranen en hakselaars
  • landbouwaanhangwagens zoals bijvoorbeeld kippers en silagewagens
 • Maisdemo vrijdag 3 september

  Bezoek onze maisdemo! Dit jaar is het thema: duurzame ruwvoerproductie met maximaal eiwit!