Gedizo Compleet voer

Luzerne-mix is een kwalitatief hoogwaardige mix van pure luzerne met een natuurlijk bindmiddel. Door de unieke samenstelling blijven de belangrijkste voedingsstoffen behouden. Dit alles resulteert in een product met een hoge opname, een hoge structuurwaarde, een goede verteerbaarheid van de organische stof en een zeer laag suikergehalte van 3,5%. Bovendien bevat luzerne van nature een rijkdom aan vitaminen en mineralen, en mede dat maakt de Luzernemix tot een zeer gezond product voor uw dier.

 

Meerwaarde van Luzerne-mix

  • Stimuleert de spijsvertering
  • Verbeterde voeropname
  • Bevordert de vitaliteit van uw dier
  • Zeer laag suikergehalte
  • Lichte handzaam verpakte baal

 

Voor welke dieren geschikt?

Paard
Mede door het lage suikergehalte is Luzerne-mix perfect voor paarden om de voeropname te bevorderen. Het bindmiddel in de luzerne-mix is molashine, wat een mengsel is van sojaolie en melasse. Door toepassing van molashine is de luzerne-mix voor uw paard zeer aantrekkelijk om te eten, en blijven de belangrijke voedingsstoffen van de luzerne behouden. Het voeradvies is 2 tot 3 kg Luzerne-mix per paard per dag.

Geit
Geiten eten naar verhouding veel voer en verwerken dit ook sneller. Daarnaast heeft een geit graag iets te knabbelen. Een goede voeropname is dan ook van groot belang. Afhankelijk van de staat en het gewicht is het advies om 200 tot 300 gram Luzerne-mix per geit per dag aan te bieden.

Rund
Voor runderen is luzerne een goede aanvulling op kuil en/of mais. Voer Luzerne-mix bij voor een verbeterde voeropname. Bepaal zelf welke hoeveelheid het beste aansluit op het rantsoen van uw dieren. Heeft u jonge kalveren en wilt u deze laten wennen aan ruwvoer? Voer deze dan Gedizo Compleet, een compleet voer welke speciaal is ontwikkelt voor jonge kalveren van 0 tot 4 maanden.

Varken
Varkens zijn gebaat bij een goede voeropname en hebben behoefte aan afleidingsmateriaal. Luzerne-mix kan voor beide worden ingezet. Zijn er meer dan 5 varkens per verblijf? Dan is het advies om Luzerne Rumiluz in te zetten, dit zijn hard geperste balen van 20kg   omlijnd met bandjes, die voor voldoende afleiding zorgen bij de varkens.

Schaap
In te zetten voor de verbetering van de voeropname. Voor een optimaal resultaat, vermeng Luzerne-mix met MPB-mix. 1 deel Luzerne-mix en 2 delen MPB-mix. Daarmee biedt u extra structuur in combinatie met energie- en eiwitrijk voer.

Kip
Voor kippen is luzerne een zeer geschikt afleidingsmateriaal om het pikgedrag te bevorderen. Voor een verblijf tot 30 kippen is Luzerne-mix een aanrader. Biedt per kip 20 gram luzerne per dag aan, zodat de kip lekker kan pikken en scharrelen. Bij meer dan 30 kippen per  verblijf is het advies om Luzerne-Rumiluz toe te passen. Dit zijn hard geperste balen van 20kg omlijnd met bandjes, waar de kippen actief in kunnen pikken.