kwaliteitssystemen

'gezond' en veilig voedsel

De vraag naar duurzame, betrouwbare en veilige voeding voor mens en dier neemt toe, iedereen wil ervan verzekerd zijn dat producten van goede kwaliteit, betrouwbaar en veilig zijn. Certificering borgt de levering van betrouwbare en veilige levensmiddelen en diervoeders. Om tegemoet te komen aan de eisen in de specifieke kwaliteitsprogramma’s van onze klanten neemt GEDO deel aan keten- en kwaliteitsconcepten.

GMP+ en SecureFeed

Om de voeder- en voedselveiligheid te kunnen waarborgen zijn wij GMP+ gecertificeerd. Dit houdt in dat er gehouden wordt aan de wettelijke eisen die gesteld zijn in de Nederlandse GMP+FSA Scheme regeling.

Melkveevoeders die worden geleverd voldoen standaard aan de eisen van GMP+ FRA MI103 Verantwoord melkveevoeder.

SecureFeed staat voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders. SecureFeed beheert en ontwikkelt samen met deelnemers een systeem voor monitoring en risicobeoordeling. Deelnemers leveren voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen rechtstreeks aan veehouders. Door het delen van kennis en informatie werken we aan versterking van het risicobewustzijn en de risico-aanpak.

Biologisch voer

Voor biologisch voer bent je bij ons aan het juiste adres. Als SKAL gecertificeerd bedrijf kunnen wij dit aan je leveren. SKAL Biocontrole zorgt ervoor dat biologische producten ook daadwerkelijk aan de biologische wetgeving voldoen. SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Biologische producten zijn te herkennen aan het biologische keurmerk.

  • Regels nood- en alarmsysteem ventilatie

    In stallen waarbij de gezondheid en het welzijn van het dier afhankelijk zijn van kunstmatige ventilatie is een alarmsysteem verplicht.

  • Subsidie ‘Behoud graslandareaal’

    Afgelopen week heeft de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging in de begroting van het ministerie van Landbouw, de zogeheten voorjaarsnota.

  • Subsidie ‘Behoud graslandareaal’

    In april heeft de minister voorgesteld het subsidiebedrag per ha binnen de subsidieregeling ‘Behoud graslandareaal’ te verhogen van € 20 naar € 50 per 10 kg/ha daling van de derogatienorm.

  • Melden verlengde weidegang

    Het aanmelden voor de eco-activiteit Verlengde weidegang (bij Qlip) is, voor de tweede keer, verlengd tot 1 juli.

  • Wijziging gewas

    Vanwege de natte omstandigheden wordt soms, als noodgreep, besloten om op bepaalde percelen een ander gewas te telen dan in de Gecombineerde opgave is opgegeven.