kwaliteitssystemen

'gezond' en veilig voedsel

De vraag naar duurzame, betrouwbare en veilige voeding voor mens en dier neemt toe, iedereen wil ervan verzekerd zijn dat producten van goede kwaliteit, betrouwbaar en veilig zijn. Certificering borgt de levering van betrouwbare en veilige levensmiddelen en diervoeders. Om tegemoet te komen aan de eisen in de specifieke kwaliteitsprogramma’s van onze klanten neemt GEDO deel aan keten- en kwaliteitsconcepten.

GMP+ en SecureFeed

Om de voeder- en voedselveiligheid te kunnen waarborgen zijn wij GMP+ gecertificeerd. Dit houdt in dat er gehouden wordt aan de wettelijke eisen die gesteld zijn in de Nederlandse GMP+FSA Scheme regeling.

Melkveevoeders die worden geleverd voldoen standaard aan de eisen van GMP+ FRA MI103 Verantwoord melkveevoeder.

SecureFeed staat voor de borging van de voedselveiligheid van diervoeders. SecureFeed beheert en ontwikkelt samen met deelnemers een systeem voor monitoring en risicobeoordeling. Deelnemers leveren voedermiddelen, mengvoeders en toevoegingsmiddelen rechtstreeks aan veehouders. Door het delen van kennis en informatie werken we aan versterking van het risicobewustzijn en de risico-aanpak.

Biologisch voer

Voor biologisch voer bent u bij ons aan het juiste adres. Als SKAL gecertificeerd bedrijf kunnen wij dit aan u leveren. SKAL Biocontrole zorgt ervoor dat biologische producten ook daadwerkelijk aan de biologische wetgeving voldoen. SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Biologische producten zijn te herkennen aan het biologische keurmerk.

 • Extra mogelijkheid aanvragen voorschot GLB-subsidies

  Boeren krijgen een extra mogelijkheid om het voorschot op subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) aan te vragen. Dit heeft het demissionaire kabinet besloten na de overstromingen in het zuiden van Nederland. Ook als je niet in het getroffen gebied woont, kun je opnieuw het voorschot aanvragen.

 • Uitbetaling betalingsrechten 2022 fors lager door overheveling budget

  De overheveling van het budget voor rechtstreekse betalingen (Pijler I) naar plattelandsontwikkeling (Pijler II) wordt in 2022 bijna verdubbeld. Het gevolg hiervan is dat de waarde van de betalingsrechten voor 2022 met circa € 30 per hectare wordt verlaagd en de vergroeningspremie met circa € 13 per hectare.

 • Haal meer uit de cijfers van Kringloopwijzer

  Voor veel van onze melkveehouders vullen wij in het voorjaar de kringloopwijzer in. Voor de meeste klanten “een verplicht nummer”. Heel veel invulwerk en vervolgens komt er een rapport van 26 pagina’s uit met enorm veel cijfers waar menig melkveehouder geen grip meer op heeft en uiteindelijk niks mee doet.

  Daar willen we als GEDO verandering in brengen. Wij hebben ons verdiept in de cijfers en zien enorme verschillen tussen de bedrijven. Dit najaar starten we een cursus waar we dieper ingaan op verschillende onderdelen zoals bodem, mest, voer en vee.

  Meer weten?  Neem dan contact met ons op.

  In dit kader is het artikel “Duurzaamste boer van Bel Leerdammer” interessant. Hierin lees je het verhaal van onze klant Frits Meijer uit Harskamp.

 • Registratie paarden is pas het begin

  Mestwetgeving is onherroepelijk gevolg

 • Registratie- en kentekenplaatplicht landbouwvoertuigen

  In dit bericht hebben we voor je alle informatie voor eigenaren van voor 1 januari 2021 in Nederland in gebruik genomen landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid, landbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken op een rijtje gezet.