Nieuws

Nieuws en Evenementen

Bij GEDO zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden u dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events in ons bedrijf. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws of schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen belangrijk nieuws te missen.

Wet en regelgeving

Extra mogelijkheid aanvragen voorschot GLB-subsidies

Boeren krijgen een extra mogelijkheid om het voorschot op subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) aan te vragen. Dit heeft het demissionaire kabinet besloten na de overstromingen in het zuiden van Nederland. Ook als je niet in het getroffen gebied woont, kun je opnieuw het voorschot aanvragen.

Wet en regelgeving

Uitbetaling betalingsrechten 2022 fors lager door overheveling budget

De overheveling van het budget voor rechtstreekse betalingen (Pijler I) naar plattelandsontwikkeling (Pijler II) wordt in 2022 bijna verdubbeld. Het gevolg hiervan is dat de waarde van de betalingsrechten voor 2022 met circa € 30 per hectare wordt verlaagd en de vergroeningspremie met circa € 13 per hectare.

regeling watersparen
Subsidies

Haal meer uit de cijfers van Kringloopwijzer

Voor veel van onze melkveehouders vullen wij in het voorjaar de kringloopwijzer in. Voor de meeste klanten “een verplicht nummer”. Heel veel invulwerk en vervolgens komt er een rapport van 26 pagina’s uit met enorm veel cijfers waar menig melkveehouder geen grip meer op heeft en uiteindelijk niks mee doet.

Daar willen we als GEDO verandering in brengen. Wij hebben ons verdiept in de cijfers en zien enorme verschillen tussen de bedrijven. Dit najaar starten we een cursus waar we dieper ingaan op verschillende onderdelen zoals bodem, mest, voer en vee.

Meer weten?  Neem dan contact met ons op.

In dit kader is het artikel “Duurzaamste boer van Bel Leerdammer” interessant. Hierin lees je het verhaal van onze klant Frits Meijer uit Harskamp.

Wet en regelgeving

Registratie paarden is pas het begin

Mestwetgeving is onherroepelijk gevolg

Registratie- en kentekenplaatplicht landbouwvoertuigen

BGT Check

Voorschot uitbetaling betalingsrechten 2021 uiterlijk 30 juni aanvragen

Aanvragen subsidie fijnstof voor pluimveehouders

Fosfaatdifferentiatie, vanaf 2021 nieuwe manier fosfaattoestand bepalen

Registratie paarden

Betalingsrechten vervallen

Grondmonsters voor fosfaatdifferentiatie

Gecombineerde Opgave 2021

Aanmelden maïsteelt op zand- en lössgrond uiterlijk 15 februari 2021

Algemene voorwaarden

Derogatie 2021