Voorschot uitbetaling betalingsrechten 2021 uiterlijk 30 juni aanvragen

Wet en regelgeving 07-06-2021

Net als vorig jaar kun je in 2021 een voorschot aanvragen voor de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie. Dit voorschot kan in de periode van 8 t/m 30 juni 2021 worden aangevraagd.

 

Het voorschot betreft € 300 per betalingsrecht, exclusief de nog toe te kennen betalingsrechten uit de Nationale reserve. Het voorschot geldt alleen voor de basis- en vergroeningspremie. Er wordt geen voorschot verleend op andere subsidies die met de Gecombineerde opgave zijn aangevraagd.

Het voorschot wordt in de maand juli uitbetaald. Het voorschot wordt verlaagd met de eventueel openstaande vorderingen.

Het rentevoordeel wat door dit voorschot wordt ‘genoten’ valt onder de ‘de-minimissteun’. Het vervroegd uitbetalen van een deel van de bedrijfstoeslag betekent namelijk een rentevoordeel. Dit rentevoordeel is een vorm van ‘staatssteun’ en valt onder de zogenaamde ‘de-minimissteun’. Dit houdt in dat het voorschot alleen wordt uitbetaald, indien het betreffende bedrijf onder de ‘de-minimisgrens’ blijft.  De kans is zeer groot dat je onder deze grens blijft en hoeft dus geen belemmering te zijn.

Vanaf december wordt dan gestart met de definitieve uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie. Het reeds uitbetaalde voorschot wordt verrekend met de uiteindelijke uitbetaling. Indien het reeds uitbetaalde voorschot hoger is dan de uiteindelijke uitbetaling zal RVO het verschil terugvorderen. Dit kan bijvoorbeeld spelen op bedrijven die (volledig) gekort worden op de vergroeningspremie of indien een deel van de oppervlakte na controle als niet-subsidiabel wordt gezien.

Wil je ook gebruik maken van deze regeling, geef dit dan tijdig aan ons door, wij zullen je dan aanmelden. Dit kan in de periode van 8 t/m 30 juni 2021 worden aangevraagd.